Femeile care sunt implicate intr-o relatie fericita nu isi mai fac griji in legatura cu greutatea lor, chiar si acelea care au cateva kilograme in plus spunand ca sunt multumite de felul in care arata, potrivit unui nou studiu citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii spun ca, in ceea ce priveste imaginea de sine a femeilor, conteaza mai mult sa fie fericite si mai putin numarul de kilograme pe care il afiseaza cantarul.

Potrivit MEDIAFAX, studiul a implicat mai mult de 250 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani. Aproape doua treimi dintre acestea locuiau cu prietenii lor, iar celelalte erau casatorite.

Femeile au raspuns unor intrebari despre relatiile lor, inclusiv cat de satisfacute sunt din punct de vedere emotional, sexual si intelectual, dar si cat de multe interese au in comun cu partenerul de viata.

De asemenea, femeile au fost intrebate cat de multumite sunt de greutatea lor si care ar fi greutatea ideala.

Raspunsurile oferite au aratat ca femeile care aveau relatii fericite erau multumite de greutatea lor, chiar daca nu era cea pe care o considerau a fi ideala. Totodata, aceste femei au aratat ca au o incredere de sine ridicata.

Rezultatele au fost aceleasi si pentru femeile care locuiau cu iubitii lor, dar si pentru cele casatorite.

"Aceste cercetari sugereaza ca satisfactia in ceea ce priveste greutatea, marimea, forma corpului are mai mult de-a face cu cat de fericiti suntem in momentele importante ale vietii noaste, cum ar fi relatiile amoroase, decat cu ce arata cantarul", spune cercetatorul Sabina Vatter, de la Universitatea din Tallinn, Estonia.

Aceasta a precizat ca unul dintre motivele pentru care femeile nu mai acorda atentie greutatii pe care o au este acela ca sunt implicate intr-o relatie care merge bine. In schimb, acelea care sunt in relatii nefericite se pot lovi de presiune din partea partenerilor in a-si schimba felul in care arata.

O femeie implicata intr-o relatie nefericita isi poate transfera grijile catre felul in care arata, catre greutate.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

"Femeile nu ar trebui sa fie atat de obsedate de greutatea lor. Sunt multe alte lucruri (mai importante, n.r ) decat greutatea. Cel mai important lucru este sa manance sanatos si sa faca exercitii in mod regulat. De asemenea, exercitiile ajuta la cresterea increderii in sine a femeilor, pentru ca acestea simt ca pot face ceva bun pentru corpul lor", a mai spus Sabina Vatter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.