Conform unui studiu al cercetatorilor japonezi, pisicile pot recunoaste vocile stapanilor. Vestea proasta este ca asta nu le afecteaza cu absolut nimic.

Doi cercetatori, Atsuko Saito si Kazatuka Sinozuka, de la Universitatea din Tokyo, au condus un experiment pentru a analiza comunicarea dintre pisici si oameni.

Mai multe pisici cu stapan si fara au fost expuse unor voci inregistrate care le chemau: fie ale stapanilor, fie ale unor straini care aveau acelasi gen si aceeasi varsta precum stapanii. In general, pisicile cu stapan au parut sa recunoasca vocea proprietarilor, din moment ce mieunau mai mult, insa nicio pisica cu stapan nu a reactionat intr-un mod mai puternic.

Reactiile au putut fi clasificate drept curiozitate: "de unde vine vocea?". Nicio pisica nu si-a parasit locul unde statea sa-si gaseasca stapanul care o chema.

Rezultatele par sa indice ca pisicile recunosc atunci cand stapanii lor comunica cu ele, doar ca nu sunt interesate sa si raspunda sau sa se deplaseze atunci cand sunt chemat
e, scrie io9.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.