Peruca inteligenta, cu GPS integrat, care, pe langa mascarea calvitiei, ofera indicatii legate de traseul persoanei care o poarta, a fost inventata de firma japoneza Sony.

Peruca inteligenta dispune de o conexiune wireless la un calculator, care ii ofera instructiuni pentru a-si ghida "subiectul" de la distanta, cunoscand localizarea acestuia datorita receptorului GPS integrat. Dispozitive de vibratie situate in diferite parti ale capului (in fata, in spate, la dreapta, la stanga) se activeaza pe rand, in functie de directia ce trebuie urmata.

"Craniul este o parte extrem de sensibila a corpului, care simte si localizeaza foarte bine vibratiile", au explicat inventatorii perucii, Hiroaki Tobita si Takuya Kuzi. Alta varianta a acestui prototip de peruca este prevazuta cu captatori ai semnalelor electronice emise de creier si le poate transforma in comenzi, scrie MEDIAFAX.

Datorita acestor captatori, peruca poate masura temperatura corpului, tensiunea arteriala si poate chiar inregistra imagini pe care posesorul perucii le va putea primi ulterior pe un monitor.

"Exista deja un mare numar de obiecte din viata de zi cu zi ce pot incorpora componente informatice: ochelari, haine, pantofi etc., dar cea mai mare parte nu au devenit succese comerciale", au precizat anul trecut inventatorii japonezi, care sustin ca peruca, ce poate fi confectionata din par natural, are avantajul ca "este o imbinare dintre natural si practic."

Un purtator de cuvant de la Sony a aratat joi ca au fost depuse cereri de brevete in Uniunea europeana si Statele Unite, chiar daca, deocamdata, gigantul japonez producator de electronice nu intentioneaza sa comercializeze deocamdata inventia sa cea mai recenta.

De la inventarea walkman-ului, in 1979, compania Sony nu a mai conceput un produs care sa revolutioneze cu adevarat modul oamenilor de a se distra si care sa se bucure de un succes mondial comparabil.

Citeste si:
Nicolae Ciucă: Aurel Vainer a fost un exemplu de inteligență,...
Nicolae Ciucă: Aurel Vainer a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.