Tatal actritei Blake Lively a devenit primul pacient din lume a carui inima a fost "reparata" cu ajutorul unor injectii cu celule susa.

Ernie Lively a devenit primul pacient din lume care a apelat la o interventie chirurgicala inedita, ce consta in injectarea de celule susa ale pacientului intr-un anumit organ al acestuia, cu scopul de a "repara" muschii si vasele de sange vatamate.

Ernie Lively, fost actor, a suferit un infarct sever in 2003 si de atunci s-a confruntat cu multe probleme cardiace, dar, gratie noii proceduri medicale, spune ca se simte mai bine ca niciodata, scrie MEDIAFAX.

"Ieri m-am trezit si i-am spus sotiei mele: «Nu m-am simtit asa de bine de multi ani»", le-a spus Ernie cercetatorilor americani de la University of Utah Health Care.

In ultimii ani, inima fostului actor in varsta de 66 de ani functiona doar la jumatate din capaciate, iar din acest motiv Ernie Lively se simtea foarte slabit si nu putea sa faca niciun fel de efort.

Pe 7 noiembrie, el a efectuat o terapie genica retrograda, in cadrul careia celulele susa ale pacientului sunt injectate in inima pentru a "repara" muschii si arterele vatamate.

Dupa aceasta interventie, Ernie Lively spune ca abia asteapta sa se joace cu viitorii sai nepoti. Fiica lui, actrita Blake Lively, in varsta de 26 de ani, este casatorita cu actorul Ryan Reynolds, in varsta de 37 de ani. Potrivit presei internationale, cei doi actori intentioneaza sa aiba cat mai multi copii.

Peste sase milioane de persoane pe plan mondial traiesc cu deficiente coronariene.

Pe masura ce aceste afectiuni progreseaza, optiunile medicale ale pacientilor sunt limitate la transplantul de cord si la implantarea unor stimulatoare cardiace.

Medicul Amit Patel, inventatorul terapiei genice retrograde, spune ca a inventat aceasta tehnica pentru a stopa progresia maladiilor cardiace, inainte de punctul in care pacientul are nevoie de un transplant de cord.

Citeste si:
Concurentele de la „Bravo, ai stil!” continuă certurile. Beatrice...
Concurentele de la „Bravo, ai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.