Consumul exagerat de alcool dauneaza casniciei daca doar unul dintre parteneri obisnuieste sa bea, insa nu afecteaza relatia in cazul in care ambii parteneri de viata sunt consumatori de bauturi alcoolice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la University of Buffalo Research Institute on Addictions din New York au studiat 634 de cupluri, timp de noua ani din momentul in care acestia s-au casatorit. In timpul celor noua ani de studiu, aproape jumatate dintre cuplurile in care doar unul dintre parteneri consuma alcool au divortat.

Rata de divort in cazul celorlalte cupluri a fost de doar 30 de procente. Daca ambii parteneri consumau alcool, rata de divort era aceeasi ca in cazul cuplurilor in care niciunul dintre parteneri nu consuma alcool, transmite MEDIAFAX.

"Rezultatele noastre arata ca diferenta dintre obiceiurile de consum ale cuplurilor, mai degraba decat consumul in sine, duce la nemultumiri in casnicie, separare si divort", a spus Kenneth Leonard, autorul studiului.

Potrivit acestuia, cercetarea ofera rezultate solide pentru a sustine ideea ca un consum exagerat de alcool de catre unul dintre parteneri duce la divort.

Cercetatorii considera ca persoanele care consuma alcool pot fi mai tolerante cu partenerul de viata atunci cand trece prin experiente negative din cauza acestui viciu, tocmai datorita propriilor obiceiuri de consum. Acestia au avertizat totusi ca acest lucru nu inseamna ca alte aspecte ale vietii de familie raman neafectate.

De asemenea, cercetatorii au observat o rata de divort putin mai mare in cazul in care cea care consuma alcool era sotia. Cu toate acestea, Leonard a precizat ca aceasta situatie a aparut doar in cazul catorva cupluri in care sotia consuma alcool si sotul nu, motiv pentru care constatarea nu este semnificativa din punct de vedere statistic.

Studiul a avut in vedere si factori precum consumul de tutun si marijuana, depresia si statutul socio-economic, care pot, de asemenea, sa aiba legatura cu nemultumirile din timpul casniciei, separare si divort.

Citeste si:
Cine este prima soție a lui CRBL? Artistul a mai fost căsătorit...
Cine este prima soție a lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.