Studiile au aratat ca aceste bauturi duc la hiperactivitate, iar consumul lor pe termen lung modifica sute de proteine din creier.

O echipa de cercetatori australieni a realizat un studiu comparativ pe doua grupe de soareci, unii care au consumat apa indulcita timp de o luna si alii care au baut apa normala. Apa indulcita continea aproximativ aceeasi concentratie de zahar ca bauturile racoritoare, relateaza stirileprotv.ro.

Soarecii care au consumat apa indulcita au devenit hiperactivi iar analiza probelor dintr-o singura zona a creierului a aratat a aproape 300 de proteine au suferit schimbari chimice.

"In majoritatea societatilor occidentale, s-a inregistrat o crestere alarmanta a consumului de bauturi cu indulcitori. Pentru multe persoane adulte, aceste bauturi reprezinta o cota substantiala din aportul zilnic de calorii. Cercetarile noastre sugereaza ca prin inlocuirea, pe termen lung, a apei cu bauturi cu indulcitori, creierul poate suferi modificari ireversibile, din punct de vedere chimic. Daca va este sete, beti apa. Sucurile ar trebui as fie savurate cu moderatie", a declarat cercetatoarea Dr. Jane Frankin, de la Macquarie University, din Sydney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.