Romania a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai mare paine rustica de cartofi, noul record fiind omologat de World Record Academy.

Potrivit comunicatului, in cadrul unui eveniment organizat la targul Indagra, cel mai mare dedicat agriculturii din Romania, brutarii firmei Dioszegi din Sfantu Gheorghe, condusi de Laszlo Dioszegi, au realizat o paine rustica (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme, relateaza MEDIAFAX.

Painea gigant, coapta in stil traditional si care poate hrani peste 800 de persoane, a fost impartita celor prezenti la eveniment, stabilind totodata recordul pentru cea mai mare paine rustica (cu cartofi).

"The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat in cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa sase ore, avand in compozitie 57 de kilograme de faina, 34 litri de apa, 5 kilograme de cartofi si un kilogram de drojdie si sare.

Omologarea noului record a fost anuntata joi de catre World Record Academy. World Record Academy a creat aceasta categorie de record ("cea mai mare paine rustica/ bio din...") pentru a incuraja micii producatori de paine organica sa capete recunoasterea muncii lor si sa beneficieze de promovare.

Aflat la cea de-a treia incercare de a reliza un record mondial, reprezentantii firmei Dioszegi, au declarat ca intentioneaza sa produca o paine si mai mare.

"Nu ne vom opri decat la 200 de kilograme", a afirmat Laszo Dioszegi, proprietarul companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.