Uniunea Europeana a alocat aproape trei milioane de euro pentru un studiu privind posibilitatea recuperarii unor nutrienti, precum nitrogenul si fosfatul, din urina.

"ValuefromUrine" este un proiect derulat pentru Comisia Europeana de catre sapte universitati si institute de cercetare din cinci tari: Olanda, Luxemburg, Portugalia, Marea Britanie si Spania.

Costul total al studiului este de 3,85 milioane de euro, contributia Comisiei Europene fiind de 2,91 milioane de euro.

Obiectivul studiului consta in "dezvoltarea unei tehnologii care sa trateze urina inainte ca aceasta sa se amestece cu restul apei menajere", astfel incat sa fie recuperat nitrogenul si fosfatul.

In urma acestui studiu, CE spera sa obtina o tehnologie cu investitii minime care sa permita recuperarea nitrogenului (aflat in componenta amoniacului) si a fosfatului, doi ingredienti folositi in producerea fertilizatorilor agricoli. In prezent, UE importa cantitati mari de fosfor pentru producerea fertilizatorilor agricoli, scrie MEDIAFAX.

Totodata, cercetatorii spera sa obtina din urina si electricitate.

Studiul a fost lansat la 1 septembrie 2012 si se va incheia la 31 august 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.