Rasa de caini Corgi, animalele de companie preferate ale reginei Marii Britanii, Elizabeth a II-a, sunt amenintati cu disparitia, anunta Kennel Club, cea mai importanta institutie pentru protejarea cainilor de rasa din aceasta tara.

Cainele Corgi galez Pembroke - un caine pentru paza turmelor din Tara Galilor, de talie mica si recunoscut pentru latratul sau sonor - a fost trecut pe lista "speciilor care trebuie tinute sub observatie" de catre Kennel Club, care de la inceputul anului, nu a emis decat 241 de pedigriuri.

Daca limita decisiva de 300 de inregistrari nu va fi depasita pana la sfarsitul lunii decembrie, cainele Corgi va fi considerat pentru prima oara, incepand cu ianuarie 2014, "o rasa autohtona amenintata", precizeaza oficialii clubului britanic.

Responsabil pentru scaderea numarului de caini Corgi ar fi, conform unui editorial publicat luni in cotidianul conservator Daily Telegraph, fostul guvern laburist, care in 2007 a promulgat o lege prin care s-a interzis taierea cozii cainilor din aceasta rasa, ceea ce "le-a schimbat alura" si le-a afectat aspectul estetic, scrie MEDIAFAX.

Cainii Corgi au patruns in familia regala in 1933, in timpul domniei lui George al VI-lea. Regina Elisabeta a II-a a crescut la Palatul Buckingham in jur de 40 de exemplare, de la varsta de 18 ani, patrupedele fiind imortalizate alaturi de regina in fotografii oficiale sau in tablouri.

Pierderea interesului fata de cainii Corgi apare in momentul in care in topul zece al cainilor preferati de britanici a intrat o rasa inrudita de origine straina, si anume buldogul francez, arata Kennel Club.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.