Muzica are efect asupra celor care depun efort fizic, pentru ca muschii au o coordonare mai buna, iar oboseala se instaleaza mai tarziu, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii de la Institutul Max Planck din Germania, informeaza dailymail.co.uk.

In cadrul experimentelor, neurologii au monitorizat miscarea musculara, consumul de oxigen si senzatiile subiectilor in timp ce depuneau efort pe ritmul muzicii.

Cand ascultau muzica, muncitorii lucrau mai mult si se simteau mai putin obositi. Acelasi lucru este valabil si pentru sportivi, mai ales pentru fotbalisti, care se simt mobilizati de cantecele suporterilor, transmite MEDIAFAX.

Studii anterioare au aratat ca muzica distrage creierul de la resimtirea durerii, insa noul studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, afirma ca rezistenta la efort are legatura cu ritmul muzicii.

Cercetatorii germani au ajuns la concluzia ca muzica nu este doar o distractie, ci poate deveni o forta motrice pentru a munci mai mult si mai eficient.

"Aceasta descoperire este importanta, deoarece contribuie decisiv la intelegerea efectului terapeutic al muzicii. Cantatul si ascultarea muzicii fac efortul fizic sa para mai putin epuizant", a afirmat Tom Fritz, autorul studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.