Barbatii cu voce grava si masculina, precum cea a lui Barry White, atrag mai usor femeile decat cei cu voce subtire, cum este cea a lui David Beckham, cel putin atunci cand este vorba despre relatii pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni.

Studiul cercetatorilor canadieni, publicat in revista online Personality and Individual Differences, ofera detalii despre evolutia vocii umane si alegerea partenerului.

Desi barbatii cu voce grava tind sa fie mai atragatori, ei prezinta probabilitati mai mari sa isi insele partenera de viata.

"Pana acum, era neclar de ce femeile prefera vocea barbatilor care prezinta o probabilitate mai mare sa insele. Dar am descoperit ca femeile erau mai atrase de barbatii despre care credeau ca pot sa le insele, dar pentru o relatie de scurta durata, cand nu isi fac griji atat de mari in legatura cu fidelitatea", afirma Jillian O'Connor, de la Universitatea McMaster din Canada, autor al acestui studiu, scrie MEDIAFAX.

Pentru acest studiu, 87 de femei au fost rugate sa asculte o serie de voci masculine, modificate astfel incat sa sune mai grav sau mai subtire, apoi li s-a cerut sa aleaga barbatii despre care credeau ca aveau sanse mai mari sa le insele.

De asemenea, acestea au fost rugate sa aleaga vocea pe care o considerau cea mai atragatoare pentru relatii de lunga sau scurta durata.

"Din perspectiva evolutionista, aceste perceptii asupra infidelitatii sexuale viitoare ar putea avea rol de adaptare. Consecintele infidelitatii sunt foarte mari, fie acestea emotionale sau financiare, iar cercetarile arata ca oamenii au evoluat ca un mecanism de protectie pentru a evita relatii pe termen lung cu parteneri care ar putea insela", considera David Feinberg, de la departamentul de psihologie, neurostiinta si comportament al universitatii canadiene.

Intr-un studiu separat, cercetatorii americani au descoperit ca schimbarile de tonalitate se simteau mai ales la telefon si ca atat femeile, cat si barbatii incercau sa isi regleze vocea sau sa imite tonalitatea partenerului. Studiul americanilor, publicat in Journal of Nonverbal Behaviour, arata ca femeile folosesc o tonalitate mai subtire, iar barbatii o tonalitate mai grava atunci cand discuta cu persoana iubita. Psihologii care au realizat studiul cred ca schimbarea din vocea oamenilor, in functie de persoana carora li se adreseaza - prieteni versus partener -, ar putea folosita pentru detectarea infidelitatii.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.