Biscuitii Oreo creeaza aceeasi stare de dependenta la nivelul creierului precum cocaina, sustin oamenii de stiinta americani.

Cercetatorul american Joseph Schroeder si echipa sa au descoperit , in urma unor teste pe soareci, ca biscuitii Oreo declanseaza aceiasi centri din creier responsabili cu producerea placerii precum cocaina, scrie dailymail.co.uk.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Schroeder plasat soarecii intr-un labirint care a avut doua trasee diferite: unul in capatul caruia a pus bucati de orez expandat si altul unde a plasat biscuiti Oreo.

Dupa ce animalele au explorat pe deplin labirintul, au fost lasate sa aleaga una dintre cele doua iesiri care le-a atras mai mult iar cei mai multi dintre ei se stransesera la capatul cu biscuiti. Rezultatele, care a aratat rozatoare au avut o preferinta puternica pentru ciocolata trata, au fost comparate cu cele ale unui test identic, care implica droguri.

Oamenii de stiinta au constatat ca, la fel ca oamenii, soarecii prefera crema cu care sunt umpluti biscuitii Oreo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.