Persoanele care dorm mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi un infarct sau un accident cerebral, potrivit rezultatelor unui studiu al cercetatorilor americani.

Un studiu efectuat de o echipa de medici de la Chicago Medical School si publicat in editia online a revistei Clinical Cardiology a relevat ca persoanele care dorm mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc de doua ori mai mare de a face infarct sau accident cerebral.

Aceste persoane sunt expuse, de asemenea, unui risc cu doua treimi mai mare de insuficienta cardiaca congestiva, care incetineste capacitatea inimii de a pompa sangele in corp, fapt ce ar putea afecta functionarea optima a celorlalte organe, scrie MEIDAFAX.

Studiul este o premiera in ceea ce priveste analizarea legaturii dintre numarul orelor de somn si cinci probleme cardiovasculare diferite.

Potrivit cercetarilor efectuate de specialistii americani, durata optima de somn este cuprinsa intre sase si opt ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.