Femeile care au un nivel ridicat de bisfenol A in sange prezinta cu 80% mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit rezultatelor unui nou studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Stanford din California.

Bisfenolul A (BPA) este o substanta care se gaseste in recipientele de plastic, bonuri de casa si ochelari de soare, iar ftalatii sunt prezenti in lacul de unghii, produse de machiaj, deodorante si sampon.

Cercetatorii au spus ca femeile insarcinate ar trebui sa evite produsele alimentare la conserva, incalzirea alimentelor in recipiente de plastic si chiar contactul cu bonuri de casa, imprimate cu tus ce contine BPA.

"Pana la noi studii, femeile ce s-au confruntat cu avorturi inexplicabile ar trebui sa evite expunerea la BPA, pentru a se inlatura orice factor de risc potential. Evitati gatirea alimentelor sau incalzirea acestora in recipiente de plastic, deoarece aceste substante chimice se elibereaza mai usor la temperaturi mai mari", avertizeaza medicul Ruth Lathie, coordonatorul studiului, prezentat duminica la Conferinta Societatii Americane pentru medicina reproductiva din Boston, scrie MEDIAFAX.

Cercetarile se inscriu in initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a interzice ftalatii si bisfenolul A, dupa ce au aparut suspiciuni ca acesti compusi provoaca leucemie, cancer mamar, astm si malformatii congenitale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.