Mantuitorul Iisus Hristos ar fi fost o creatie a Imperiului Roman, menita sa manipuleze populatiile recalcitrante, sustine Joseph Atwill, un expert biblic din Marea Britanie.

Joseph Atwill este de parere ca religia crestina nu a inceput ca religie, ci a fost creata ca o metoda sofisticata de propaganda pentru a manipula evreii.

"Sectele evreiesti din regiunea Palestinei a acelor timpuri, care asteptau venirea razboinicului profetic Mesia, reprezentau o sursa constanta de violenta insurgenta in primul secol. Dupa ce romanii au folosit, in zadar, tacticile conventionale de opresiune au trecut la un razboi psihologic. Astfel, au descoperit ca se pot folosi de credintele evreilor si a fost inventata povestea pasnicului Mesia", afirma Joseph Atwill.

Ideea supunerii si a pacifismului trebuia sa-i incurajeze pe evrei sa se supuna Caesarului si sa ii determine sa-si plateasca taxele catre Roma. Expertul sustine ca nu doreste sa ofenseze pe crestini, dar este important pentru intreaga omenire sa-si inteleaga istoria.

"Nu imi doresc ca prin lucrarea mea sa aduc ofense religiei crestine, insa aceste descoperiri sunt importante pentru cultura noastra. Cetatenii trebuie sa inteleaga adevarul despre trecutul nostru si sa inteleaga cum guvernele pot crea istorii si zei falsi. Aceste inventii sunt create pentru a obtine o ordine sociala, de cele mai multe ori impotriva intereselor oamenilor de rand. Desi crestinismul poate fi un refugiu pentru multi, poate fi, in acelasi timp, o forma de represiune foarte daunatoare si de control mintal, care a dus, de-a lungul timpului, la acceptarea iobagiei, saraciei si a razboiului", a declarat Josef Atwill, citat de Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.