Sucurile carbogazoase care contin lamaie galbena si verde ar putea reprezenta cheia in tratarea mahmurelii, intrucat ajuta corpul sa proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii chinezi.

Daca, pana de curand, o cafea tare parea sa fie solutia pentru tratarea mahmurelii, cercetatorii vin cu o noua rezolvare: sucurile care contin lamaie galbena si verde.

Cercetatorii chinezi au examinat 57 de bauturi, printre care ceaiuri din plante si bauturi carbogazoase, inainte de a concluziona ca bauturile care contin lamaie galbena si/ sau verde au cele mai bune efecte in tratarea mahmurelii.

Pentru inceput, cercetatorii au decis sa analizeze ce provoaca mahmureala si au descoperit ca, mai mult decat alcoolul insusi, procesul prin care corpul dilueaza bauturile alcoolice poate cauza simptome ca dureri de cap si greata.

In momentul in care o persoana consuma alcool, ficatul ei elibereaza o enzima numita alcool dehidrogenaza (ADH), care transforma alcoolul etilic intr-o substanta numita acetaldehida, astfel ca mai putin alcool intra in fluxul sangvin. Apoi, aceasta este transformata intr-o alta substanta de o enzima numita dehidrogenaza aldehida (ALDH), scrie MEDIAFAX.

Cunoscand aceste informatii, cercetatorii de la Sun Yat-Sen University, din Guangzhou, au testat o serie de bauturi - ceaiuri, infuzii din ierburi si alte bauturi carbogazoase - si au examinat cum influenteaza ADH si ALDH. Acestia au descoperit ca bauturile pe baza de plante cresc durata procesului de ADH si inhiba procesul de ALDH, astfel ca mahmureala poate dura mai mult.

In schimb, bauturile carbogazoase care contin lamaie s-au numarat printre cele care grabesc procesul ALDH, astfel ca alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureala scade.

Tinerii si cei care consuma alcool in mod permanent dezvolta mai bine enzima alcool dehidrogenaza, asa ca nu simt efectele secundare la fel ca persoanele in varsta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.