Timp de doi ani, neurologul Gregory Barnes a realiza tomografii ale sistemelor nervoase canine.

Berns, de la Universitatea Emory, a declarat ca structura si functia centrilor nervosi care se ocupa de procesarea emotiilor este similara la caini. In cazul oamenilor, activitatea emotionala se accelereaza atunci cand anticipam ca vom primi ceva care ne place: mancare sau sex.

Studiul a urmarit activitatea din nucleul caudat pentru a compara rezultatele cu cele umane. Cainii folositi in experiemtn erau dresati sa recunoasca gesturile care indica "mancare" si cele care indica "nicio recompensa". Asteptandu-se sa primeasca ceva bun, cainii se bucurau la fel cum s-ar bucura si un om.

"La caini, s-a accelerat activitatea centrului emotional cand vedeau gestul care indica venirea mancarii. Acelasi centru s-a activat si cand prindeau mirosul unui om pe care il stiau sau atunci cand stapanul se reintorcea in camera".

Astfel, cercetatorii sunt sigur ca patrupedele isi iubesc la propriu stapanii.

Concluzia studiului este simpla: Si cainii sunt oameni.

"Studiul mintii canine este fascinant in sine, dar el ne furnizeaza o oglinda pentru mintea umana. Oamenii au creat aceasta specie de animal prin domesticire, prin urmare mintea canina reflecta cum ne vedem noi pe noi insine", a declarat Berns, citat de Huffington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.