Un lant de restaurante fast food din SUA a lansat, marti, cartofii prajiti care contin mai putine grasimi, denumiti "Satisfries".

Acest nou tip de cartofi are cu o treime mai putine grasimi si cu 20% mai putine calorii decat cartofii prajiti obisnuiti.

Avand 270 de calorii la o portie mica, acest nou tip de cartofi are cu o treime mai putine grasimi si cu 20% mai putine calorii decat cartofii prajiti obisnuiti, preparati pana acum, care au 340 de calorii, precizeaza Burger King.

De asemenea, noii cartofi pai au cu 40% mai putine grasimi decat cei preparati de competitorul McDonald’s, asigura reprezentantii Burger King, care au facut cunoscute modificarile pentru o portie de 70 de grame. Astfel, noii cartofi pai au 6,3 grame de grasimi fata de 11,2 cat au ceilalti cartofi si 150,5 calorii spre deosebire de 226,8.

"Noi stim despre clientii nostri ca vor sa aleaga ce este mai bun pentru ei, fara sa fie schimbat gustul", a declarat Alex Macedo, presedintele retelei Burger King din America de Nord, scrie mediafax.

Potrivit lui Alex Macedo, "micile schimbari pot avea un impact mare", acesta considerand ca acest nou produs va fi la fel de bine primit cum au fost sucurile light.

Cartofii si uleiul sunt in continuare ingredientele principale, insa o noua tehnica - tinuta secreta - permite cartofilor sa absoarba mai putin ulei, lasandu-i "crocanti la exterior si moi in interior", au explicat reprezentantii Burger King.

Un client din doi comanda cartofi prajiti, ajungand astfel ca, in fiecare luna, sa fie luate 56 de milioane de comenzi, potrivit Burger King, al treilea jucator mondial in sectorul fast-food, dupa McDonald’s si KFC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.