"Sazae-san", cel mai longeviv serial animal din lume, difuzat din 1969 in fiecare duminica la televiziunea japoneza, intra in era digitala, punand astfel capat productiei analogice nipone care avea la baza desene pe celuloid.

Serialul "Sazae-san", inspirat din benzile desenate - manga - realizate de Michiko Hasegawa, redactate sub forma unor serii de patru pictograme, prezinta viata de zi cu zi a unei femei tinere, Sazae, si a familiei sale amuzante, in Japonia de dupa razboi, in anii '70.

Acest serial TV, considerat un portret al unei epoci, prezentat prin intermediul peripetiilor unei femei casnice, delecteaza familiile nipone de peste patru decenii, fiind difuzat duminica dupa-amiaza, de televiziunea privata Fuji TV.

"Sazae-san" se afla in continuare in fruntea audientelor, iar personajul principal eclipseaza toate celelalte personaje-vedeta din celelalte seriale mult mai "tinere".

Desen animat produs initial cu ajutorul tehnicilor traditionale de suprapunere a unor celuloide transparente peste care erau pictate personajele si decorurile, "Sazae-san" a utilizat doar aceasta metoda pana in 2005, an in care a adoptat un program de asistenta computerizata. Totusi, peliculele de celuloid nu au fost total abandonate si "Sazae-san" a ramas pana in septembrie 2013 singurul animat produs inca in acest fel.

Trecerea integrala la tehnica digitala, in octombrie, va marca sfarsitul peliculelor de celuloid, insa acestea isi vor continua "viata" in magazinele nipone care le vor vinde colectionarilor cu sume cuprinse intre cateva sute si cateva mii de yeni (cativa euro sau zeci de euro), asa cum a fost deja cazul pentru alte desene animate japoneze intrate in legenda, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.