O bacterie modificata genetic, capabila sa identifice si sa distruga celulele canceroase din organism, a fost creata de o companie cu sediul in Marea Britanie.

Bacteria, care face parte din familia clostridium si este inrudita cu bacteria care declanseaza botulismul si cu bacteria C. difficile, responsabila cu aparitia infectiilor nosocomiale, a fost modificata genetic de oamenii de stiinta pentru a contine o gena care sa o ajute sa lupte eficient contra tumorilor canceroase, scrie mediafax.

Noua bacterie urmareste celulele canceroase din corp si, atunci cand le gaseste, elibereaza o enzima care face ca tumorile sa devina vulnerabile la actiunea medicamentelor anticancer.

Noua bacterie, modificata de o companie care are sediul in Marea Britanie, se afla inca in primele stadii de dezvoltare, insa creatorii ei spera sa inceapa primele teste pe pacienti umani in urmatorii cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.