Cel mai mare vulcan din lume se ascunde sub Oceanul Pacific, conform unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Nature Geoscience, scrie economica.net.

Denumit Tamu Massif, acest urias vulcan surclaseaza la toate categoriile vulcanul Mauna Loa din Hawaii, ce era considerat, inainte de aceasta descoperire, cel mai mare vulcan terestru.

Mai mult decat atat, Tamu Massif este doar cu 25% mai mic decat Olympus Mons de pe Marte, cel mai mare vulcan din sistemul nostru solar, conform lui William Sager, geolog la Universitatea din Houston si coordonatorul acestui studiu.

"Suntem de parere ca este vorba despre o clasa de vulcani care nu a fost recunoscuta inainte", sustine Sager. "Pantele sunt foarte line. Daca te-ai afla pe acest vulcan ti-ar fi foarte greu sa-ti dai seama in ce parte coboara panta si in ce parte urca", a mai adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.