China va trimite, pana la sfarsitul acestui an, prima sa sonda spatiala pe Luna, a anuntat, miercuri, presa oficiala, citand o sursa din administratia guvernamentala.

Fazele de elaborare si construire pentru misiunea fara echipaj uman Chang'e-3 s-au incheiat. Misiunea a "intrat oficial in faza de lansare", a anuntat Administratia de stat pentru stiinta, tehnologie si industrie, potrivit agentiei China Noua.

Sonda spatiala va fi lansata "pana la sfarsitul acestui an", de la baza Xichang. Aceasta este prima sonda spatiala chineza care va fi plasata pe Luna, utilizand o tehnica inca nefacuta publica pentru a-si reduce viteza.

In mitologia chineza, Chang'e este numele unei femei care traia pe Luna, intr-un palat de jad. Numele sau a fost dat deja sondelor spatiale de observare a Lunii lansate in 2007 si 2010, scrie MEDIAFAX.

Programul spatial chinez este administrat de Armata de eliberare populara, care nu a confirmat deocamdata oficial aceasta lansare.

In paralel cu programul misiunilor spatiale cu echipaj uman la bord, China a initiat un program de explorare a Lunii si vrea sa devina al treilea stat care a trimis un om pe satelitul Terrei. Niciun astronaut nu a mai ajuns pe solul lunar din 1972.

Cucerirea spatiului este perceputa in China, care a alocat miliarde de dolari pentru aceasta, ca un simbol al noii puteri a tarii si al ambitiilor partidului comunist aflat la conducere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.