Un tratament experimental protejeaza maimutele impotriva virusului Ebola, care provoaca o febra hemoragica fulgeratoare, dupa aparitia simptomelor, au anuntat cercetatorii americani, care au salutat, miercuri, aceasta premiera medicala.

Aceste rezultate promitatoare ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente eficiente contra acestei infectii a carei rata de mortalitate este de 90% la oameni, afirma autorii studiului, publicat in revista Science Translational Medicine.

Cercetatorul James Pettitt de la Institutul de cercetari in domeniul maladiilor infectioase din cadrul Armatei americane (USAMRIID), principalul autor, a dezvaluit faptul ca noul tratament, denumit MB-003, a permis deja protejarea in procent de 100% a primatelor tratate la o ora dupa ce au fost expuse la virusul Ebola.

Doua treimi din animalele tratate la 48 de ore dupa ce au fost infectate au fost la randul lor protejate de noul tratament.

Studiul a evidentiat ca 43% dintre primate s-au vindecat de Ebola dupa ce au primit acest tratament pe cale intravenoasa, intre 104 ore si 120 de ore dupa debutul infectiei, adica dupa aparitia simptomelor bolii, scrie MEDIAFAX.

Virusul Ebola este vinovat de numeroase decese in Africa de mai multi ani. Pe langa faptul ca reprezinta un pericol major pentru sanatatea publica, virusul poate fi utilizat si in atacurile teroriste biochimice.

Potrivit oamenilor de stiinta, virusul Ebola se multiplica foarte repede, coplesind capacitatile sistemului imunitar de a lupta contra infectiilor.

MB-003 este un cocktail de anticorpi capabili sa recunoasca celulele infectate si sa declanseze o reactie a sistemului imunitar pentru a le distruge. Niciun efect secundar nu a fost constatat la maimutele tratate cu succes contra infectiei. Conceperea acestui tratament reprezinta rodul unei cooperari de zece ani intre sectorul privat si Guvernul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.