Autorii acestui studiu, cercetatorii de la Karolinska Institute din Stockholm, spun ca aceleasi beneficii pot fi obtinute si din consumul de peste slab (cod, calcan), insa acesta trebuie consumat de patru ori pe saptamana. In schimb, o singura portie de peste gras consumata pe saptamana poate reduce riscul cu 52%, informeaza dailymail.co.uk
Diferenta consta in cantitatea mare de acizi grasi Omega 3 existenta in pestele gras.
Cercetatorii spun ca si o singura portie din orice tip de peste consumata saptamanal, timp de 10 ani, poate reduce riscul de artrita reumatoida cu 29%, comparativ cu un consum mai mic, scrie mediafax.
La studiu au participat 32.000 de femei, nascute intre anii 1914 - 1948. Ele au completat niste chestionare privind dieta alimentara, in 1987 si in 1997. In aceasta perioada, 205 dintre participantele la studiu au dezvoltat artrita reumatoida. Dupa ce s-au eliminat alti factori de risc - fumatul, alcoolul si varsta -, autorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au consumat peste gras saptamanal au prezentat cu 52% mai putine riscuri de a dezvolta aceasta maladie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
7 miliarde de lei: suma cu care s-ar majora PIB în 5 ani dacă creștem plățile...
Sursa: wall-street.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro