Intre 1945 si 1955, participantii la un studiu suedez au mancat numai dulciuri, fara sa-si dea seama in ce s-au implicat, scrie knowledgenuts.com.
Cercetatorii intentionau sa studieze aparitia si dezvoltarea cariilor. Acestia au folosit pacientii cu probleme mentale de la spitalul Vipelholm pentru a-si realiza studiul, fara sa obtina consimtamantul participantilor (pe care oricum nu l-ar fi putut oferi).

Mai mult, niciunul dintre cei 660 de participanti la studiu nu au stiut ca participa la un studiu In plus, doctorii nu au anuntat guvernul care le finanta cercetarile ca de fapt cobaii primeau un regim bazat numai si numai pe dulciuri.


Abia in 1949, pacientii au inceput sa primeasca mancare normala, insa in acest moment, cel putin 50 de ei aveau dantura complet distrusa. Companiile de dulciuri care sponsorizasera proiectul au amanat publicarea rezultatelor pana in 1953. Dupa ce s-a aflat despre ce s-a intamplat la spitalul Vipelholm, guvernul a interzis alte experimente care folosesc participanti umani cu probleme mentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.