Primul satelit pop-art, care are un design inspirat din cel al operelor create de Andy Warhol, va fi lansat in spatiu in luna octombrie.

"Daca extraterestrii vor ajunge vreodata pe Terra, Jon Gibson si Amanda White spera ca vizitatorii de pe alte planete vor aprecia curentul art-pop si ca vor avea simtul umorului", afirma autorul articolului publicat pe huffingtonpost.com.

Jon Gibson si Amanda White, proprietarii galeriei de arta iam8bit din Los Angeles, au creat un design inspirat din cel al operelor lui Andy Warhol pentru acest satelit, pe care l-au transformat intr-o replica spatiala supradimensionata a unui incarcator electric.

"Daca cineva ne va invada planeta, ei vor sosi probabil cu un fel de nava electronica, alimentata electric", spune Jon Gibson. "Poate ca satelitul nostru ii va face sa se opreasca pentru o clipa si sa spuna: «Aceste fiinte sunt simpatice. Nu le vom distruge planeta»", a adaugat el.

Dintre cei aproximativ 1.000 de sateliti care se invart in jurul Terrei in fiecare zi, nu exista niciunul care sa aiba un design artistic, a declarat Craig Clark, un veteran in domeniul fabricarii de sateliti, care conduce compania Clyde Space Ltd. cu sediul in Scotia.

Lansarea primului satelit pop-art va avea loc din Kazahstan pe 29 octombrie.

Micutul satelit va monitoriza atmosfera terestra si va trimite pe Pamant o serie de fotografii si alte informatii, de la o altitudine de 600 de kilometri. El are greutatea de aproximativ 900 de grame, este de marimea unei cutii de pantofi, va pluti in jurul Terrei cu o viteza de 27.350 kilometri pe ora si are prevazuta o durata de functionare de 25 de ani, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.