Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat un proiect indraznet: calculatorul care se pricepe la comedie.

Expertii in programare au scris un program de software foarte simplu, bazat pe cea mai simpla forma de umor: bancul. Acest program era menit sa invete masina cum sa combine o propozitie generica si o declaratie surprinzatoare (cunoscuta de noi oamenii obisnuiti ca poanta), scrie businessinsider.com.

Sperau sa obtina o minte artificiala care face glume in stilul comedianului Steven Wright: "Toti cei care cred in telekinezie sa-mi ridice mana" sau cel al lui Tommy Cooper ("Mereu zambeste. Este singura fata pe care o stiu care se bronzeaza pe dinti").

In schimb au inventat un porc sexist care face glume precum: "Imi plac femeile la fel cum imi plac gazele. Naturale" / "I like my women like I like my gas ... natural".

"Imi plac barbatii la fel cum imi place monoxidul de carbon. Fara miros" / "I like my men like I like my monoxide - odourless"

Majoritatea glumelor facute de calculatorul insolent aveau continut discriminator, comparand femeile si barbatii cu diferite obiecte. David Mathews, unul dintre cercetatorii proiectului, a concluzionat ca nu este posibil momentan sa scrie un program de software care sa tina cont de toate particularitatile culturale.

Una dintre glumele care nu a lezat pe nimeni, poate doar pe comunisti, a fost:

"Imi place cafeaua asa cum imi place si razboiul. Rece" / "I like my coffee like I like my war … cold"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.