Stai la birou si citeste articolul acesta. Va fi mult mai eficient decat sa pleci in oras sa mananci.

Nu numai ca esti tentat sa mananci mai mult atunci cand mergi la restaurant dar iti afecteaza si productivitatea, scrie livescience.com.

Un studiu publicat in jurnalul PLOS One dezvaluie ca masa luata in oras reduce controlul cognitiv al angajatului mai mult decat daca ar manca singuri la biroul lor.

Pentru acest studiu au existat doua grupuri de angajate: primul a mancat la birou,iar al doilea a facut o plimbare de o jumatate de ora pana la restaurant, unde membrele grupului s-au bucurat fiecare de un pranz de o ora alaturi de un prieten. Mancarea consumata in ambele cazuri era identica.

Dupa masa, femeile care mancasera la restaurant erau mai calme dar si mai obosite decat cele care servisera pranzul la birou. In plus, primele femei s-au descurcat mai prost la testele cognitive.

Cercetatorii insa nu au stabilit care dintre factorii de diferentiere (prezenta prietenului, ambianta restaurantului, lipsa de restrictii temporale) a fost principalul responsabil pentru diferentele de competenta observate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.