Curiosity, cel mai sofisticat robot care exploreaza Marte, celebreaza marti implinirea unui an de cand a ajuns pe suprafata acestei planete, iar succesele sale sunt considerate etape-cheie pentru o viitoare "cucerire" a planetei rosii, informeaza MEDIAFAX.
Curiosity, de marirea unui mic automobil 4x4, inzestrat cu 10 instrumente stiintifice, a reusit sa confirme in premiera faptul ca Marte a avut un mediu propice vietii microbiene in trecutul ei indepartat, indeplinind astfel principalul obiectiv stiintific al misiunii sale de cel putin doi ani, care va fi fara indoiala prelungita.

"Succesul obtinut de Curiosity, precum coborarea sa spectaculoasa si rezultatele stiintifice obtinute ulterior, au deschis calea spre noi misiuni de explorare, precum trimiterea de astronauti pe Marte si spre un asteroid", a declarat directorul NASA, Charles Bolden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.