Barbatii cu testicule mai mari prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta o serie de boli cardiovasculare, afirma autorii unui studiu italian, informeaza dailymail.co.uk.

Totodata, ei prezinta un risc mai mare de a fi spitalizati din cauza hipertensiunii si au tendinta de a fi mai grasi si de a bea mai mult alcool.

Cercetatorii de la Universitatea din Florenta cred ca descoperirea lor sugereaza faptul ca testiculele mai mari reprezinta un indicator al unei sanatati precare si considera ca acesta ar putea fi utilizat ca factor de risc pentru bolile cardiace.

Savantii italieni nu au specificat insa ce inseamna testicule "mari", transmite MEDIAFAX.

Giulia Rastarelli, coordonatoarea studiului, a declarat: "Desi este in general acceptat faptul ca marimea testiculelor poate prezice perfomanta reproductiva, rezultatele noastre indica faptul ca acest parametru obiectiv poate oferi si alte informatii despre starea de sanatate generala si despre riscul de boli cardiovasculare".

"Va fi nevoie de alte studii viitoare pentru a stabili factorii determinanti si mecanismele care duc la dezvoltarea unor testicule mari, iar aceste cercetari ar putea sa clarifice motivul pentru care un numar mai mare de evenimente cardiovasculare se produc la aceste persoane", a adaugat ea.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.809 barbati care au frecventat clinici de sanatate sexuala. Medicii au inregistrat marimea testiculelor voluntarilor si au masurat concentratiile de hormoni ale acestora. Monitorizarea voluntarilor a durat sapte ani.

In aceasta perioada, cercetatorii italieni au descoperit ca barbatii cu testicule mai mari prezentau riscuri mai ridicate de boli cardiace. Totodata, cercetatorii au remarcat ca barbatii cu testicule mai mari prezentau concentratii crescute ale hormonului luteinizant, despre care se stie ca influenteaza marimea testiculelor.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Totodata, acesti barbati sunt mai des spitalizati din cauza unor afectiuni cardiace, au tendinta de a fi mai grasi, consuma mai mult alcool si prezinta un risc crescut de hipertensiune.

Cercetatorii italieni sunt de parere ca hormonul luteinizant ar putea afecta sanatatea cardiovasculara.

Ei au recunoscut insa ca studiul lor a fost realizat pe barbati care sufereau de disfunctii sexuale si ca, din acest motiv, descoperirea lor ar putea sa nu se aplice tuturor barbatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.