Oamenii de stiinta de la Universitatea Nationala din Taiwan au publicat o lucrare despre "dintele dotat cu senzor pentru recunoasterea activitatii orale".
In lucrare se vorbeste despre un senzor care monitorizeaza "activitatile" gurii si astfel poate scoate la iveala stilul de viata nesanatos al unei persoane si excesele pe care acesta le face, fie ca este vorba despre mancat, baut sau fumat.

Cea mai importanta componenta a acestui dinte este un accelerometru asemanator cu cele folosite la smartphone-uri pentru a se depista momentul in care ecranul acestuia este folosita in pozitie verticala sau orizontala. Desi este la nivelul de prototip, senzorul este destul de precis si poate face diferenta, in proportie de 94%, intre activitatile celui care il foloseste (daca acesta mananca, bea, fumeaza, vorbeste sau tuseste), scrie theverge.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.