Operatiile estetice influenteaza in mod pozitiv dispozitia generala a persoanelor care apeleaza la astfel de interventii, oferindu-le o stare psihica optimista si o incredere mai mare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii germani de la universitatile Ruth si Basel.

Conform MEDIAFAX, cercetatorii universitatilor Ruhr si Basel au publicat in Revista Clinical Psychological Science un studiu legat de efectele pe care le au operatiile estetice asupra psihicului. Acestia au comparat un grup de 544 de persoane care au recurs pentru prima data la o operatie estetica cu alte doua grupuri: 264 de persoane care au vrut sa isi faca o operatie estetica, dar au renuntat, si un grup 1.000 de persoane care au declarat ca nu s-au gandit niciodata la asta.

In final, comparativ cu cele 264 de persoane care au renuntat, persoanele care au optat pentru o astfel de interventie aveau o stare psihica pozitiva, incredere ridicata in sine si o stare de bine in general.

Potrivit acestora, interventiile chirurgicale estetice reprezinta, in definitiv, o schimbare de imagine ce este resimtita intens de catre psihic. Acestea pot schimba total optica vietii, planurile personale, profesionale si, nu in ultimul rand, perceptia celor din jur.

"Pacientii care opteaza pentru interventii chirurgicale de infrumusetare si nu au o perceptie obiectiva a rezultatelor ce vor urma, ajung sa fie dezamagiti. Tocmai de aceea, «imbunatatire» este cel mai bun termen pentru descrierea efectelor acestor operatii si nu «minuni» sau «schimbare radicala» a imaginii", a explicat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Pacientul, ajutat de medic, trebuie sa-si formeze o perceptie realista asupra rezultatelor si sa constientizeze daca acestea sunt finale dupa o prima operatie sau sunt necesare si altele.

In Romania, din zece paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician, sapte isi doresc o marire a sanilor, insa sunt dispuse sa aleaga si alte interventii cum ar fi vibroliposuctia, abdominoplastia, liftingul facial, injectarile cu acid hialuronic si botox.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.