Salustiano Sanchez-Blazquez, un fost miner din New York, in varsta de 112 ani, a devenit oficial cel mai batran barbat din lume, au anuntat, vineri, reprezentantii Guinness World Records Ltd.

Salustiano Sanchez-Blazquez a devenit cel mai batran barbat din lume dupa ce predecesorul sau la acest titlu, Jiroemon Kimura, a murit pe 12 iunie, la varsta de 116 ani. Cea mai batrana persoana din lume este o femeie Misao Okawa din Japonia, in varsta de 115 ani.

Reprezentantii Guinness World Records au folosit rapoarte, certificate de casatorie si articole din presa pentru a confirma acest record.

Robert Young, un consultant in gerontologie pentru Guinness World Records, a declarat ca 90 la suta din "supercentenari" sunt femei, iar Salustiano Sanchez-Blazquez este singurul barbat nascut in 1901 care are dovada datei sale de nastere, scrie MEDIAFAX.

Nascut pe 8 iunie 1901, in El Tejado de Bejar, Spain, Salustiano Sanchez-Blazquez era cunoscut pentru talentul sau de a canta la un instrument special, dulzania. Acesta obisnuia sa cante la nunti si petreceri. La varsta de 17 ani, spaniolul s-a mutat, impreuna cu fratele sau Pedro si un grup de prieteni, in Cuba unde au lucrat pe culturile de trestie de zahar.

In 1920, Salustiano Sanchez-Blazquez a venit in Statele Unite ale Americii, in New York, a lucrat in minele de carbune din Lynch, Kentucky. In prezent, el locuieste in statul New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.