O revista americana argumenteaza ca Instagram accentueaza toate punctele negative ale Facebook.

Jessica Winter de la Slate argumenteaza ca Instagram oamenii care stau prea mult pe instagram ajung sa se simta deprimati, mai rau chiar decat daca isi petrec timpul pe Facebook.

Asta deoarece Instagram accentueaza toate frustrarile asociate cu Facebook: faptul ca est constant expus la cele mai interesante momente din viata prietenilor si ajungi sa ii invidiezi. Nu numai ca Instaghram promoveaza invidia, ci intra chiar in domeniul "voyeurismului".

"Primesti indicii foarte clare ca oamenii se distreaza si au vietii mai interesante ca a ta. Promovarea proprie duce la mai multa promovare iar social media se indeparteaza de realitate", a declarat Hanna Krasnova, psiholog pentru Universitatea Humboldt din Berlin.

O imagine, continua Winter, surprinde un moment in timp insa ii lipseste total contextul. De exemplu, un cuplu poate sa posteze imagini cu ce luna de miere exotica au insa in acest timp se pot certa tot timpul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.