Roverul Curiosity a dovedit deja ca planeta Marte a avut in trecut un mediu "locuibil", insa NASA doreste sa treaca la etapa urmatoare si sa colecteze dovezile despre existenta vietii in trecutul acestei planete - obiectivul declarat al unei noi misiuni, care va fi lansata in 2020.

"Aveam doua intrebari fundamentale: prima era sa stim daca Marte a putut fi favorabila formelor de viata. Cea de-a doua consta in a sti daca a existat efectiv viata pe Marte", a reamintit John Grunsfeld, directorul diviziei de stiinta din cadrul agentiei spatiale americane, intr-o conferinta de presa.

"Curiosity a raspuns la prima intrebare, iar acum stim ca Marte a avut un mediu favorabil vietii. Acum trebuie sa raspundem la cea de-a doua intrebare, iar proiectul Mars 2020 reprezinta etapa urmatoare: putem sa gasim oare urmele unei eventuale vieti trecute?", a adaugat el.

Instrumentele de pe Curiosity nu permit detectarea vietii in sine. Savantii de la NASA s-au orientat astfel cu rapiditate catre urmatoarea etapa si proiectul Mars 2020 va fi o urmare logica a lucrarilor de cercetare desfasurate in prezent pe planeta rosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.