55% dintre femeile din Romania declara ca sunt fericite cu viata pe care o au, se arata intr-un studiu realizat de Discovery Networks, despre principalele surse ale fericirii in randul persoanelor de sex feminin.

Intitulat "She: In cautarea fericirii ei", studiul exploreaza toate aspectele importante - de la relatii pana la familie si cariera - pentru a dezvalui ce anume le face pe femei fericite, scrie evz.ro.

Potrivit rezultatelor, principalele elemente care contribuie la fericirea femeilor sunt:

1. Atitudinea fata de viata

Femeile fericite sunt increzatoare in ele insele si simt ca detin controlul asupra vietii lor (65%). Cu toate acestea, 51% dintre femeile tinere (20 -29 de ani) din Romania resimt puternic presiunea de a face cele mai bune alegeri pentru a fi fericite, fiind intr-un moment al vietii in care nu au atins un echilibru interior in ceea ce priveste cariera, relatia cu un partener stabil si banii.

2. Relatia cu partenerul

Cand vine vorba despre relatii, femeile casatorite sunt mai fericite (46%) decat cele implicate intr-o relatie de concubinaj (40%) sau cele care au o relatie cu un partener, dar nu locuiesc impreuna cu acesta (32%).

Femeile casatorite care au declarat ca sunt fericite sunt de cel putin doua ori mai numeroase decat cele singure care au spus acelasi lucru (21%). Mai mult decat atat, rezultatele arata ca femeile casatorite de peste 10 ani (45%) sunt la fel de fericite ca si cele proaspat casatorite (45%).

3. Echilibrul intre frumusetea interioara si cea exterioara

Tinerele simt ca asupra lor se exercita presiunea de a arata "perfect", dupa cum declara 30% dintre femeile abia trecute de 20 de ani, in timp ce doar 19% dintre cele cu varste intre 40 - 44 de ani sunt de acord cu aceasta afirmatie.

4. Relatiile cu familia si prietenii

Femeile care impart cu un partener responsabilitatile legate de ingrijirea copiilor (46%) sunt mai fericite decat cele care se ocupa singure copii (38%).

5. Statutul social

Femeile care lucreaza full-time au de doua ori mai multe sanse sa fie fericite si multumite de viata lor, in comparatie cu femeile care sunt somere. 42% dintre mamele care lucreaza full-time au declarat ca sunt fericite, comparativ cu 40% dintre cele care lucreaza part-time si 39% dintre cele care nu lucreaza deloc.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Cercetarea a fost realizata in a doua jumatate a anului 2012, pe un esantion de 5.500 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, din 11 tari din Europa (inclusiv Romania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.