Psihologul David Weeks sfatuieste batranii sa lase la o parte crema anti-imbatranire si sa aiba relatii intime in mod constant.

Cercetarile lui Weeks au aratat ca persoanele in varsta care sunt active sexual arata mult mai tanar decat batranii care s-au retras de multa vreme din activitatile intime. Sexul poate sa te intinereasca cu pana la sapte ani, datorita eliberarii de endorfine in corp, cresterea circulatiei si eliberarea de hormoni de crestere.

Un alt beneficiu ar fi pastrarea elasticitatii pielii, prin urmare persoanele in varsta care raman active din punct de vedere sexual vor avea mai putine riduri.

"Mesajul meu este ca dragostea face bine. Stereotipurile ne arata ca o data iesiti la pensie, oamenii inceteaza sa mai faca sex si nu este adevarat. Sexualitatea nu mai poate fi definita ca apanajul tineretii. (...) Satisfactia sexuala reprezinta un factor important al calitatii vietii, cel putin la fel de important ca satisfactia spirituala si alti factori morali, prin urmare ar trebui sa promovam atitudini mai sanatoase fata de sexualitatea matura", a explicat Weeks, citat de Medical Daily.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.