Potrivit unui nou studiu, publicat in editia iunie 2013 a Jurnalului Medical Britanic, s-a aratat ca nasterea acasa este cea mai recomandata.

Cercetatorii studiului au vrut sa afle daca nasterile la domiciliu rezultau in mai putine complicatii decat nasterile la spital, iar pentru asta au investigat peste 150.000 de femei olandeze, care au avut coplicatii severe in timpul nasterii, intre 2004 si 2006, noteaza „Natural News”. Aproape 63 la suta din femei au nascut acasa, in timp ce 37.1 la suta au nascut la spital.

Cercetatorii au descoperit ca incidentele de morbiditate materna erau de 3.1 la fiecare 1.000 de nasteri in spital, pe cand la nasterile la domiciliu, proportia era de 2.3 la 1.000, potrivit adevarul.ro. De asemenea, un fapt si mai putin intalnit atunci cand femeile nasc acasa este aparitia vreunei complicatii severe, in cazul mamelor care nasc pentru a doua oara.

„Acest studiu ar trebui sa incurajeze reprezentantii serviciilor maternale sa aloce mai multe resurse, pentru a le oferi femeilor optiunea de a naste acasa, pentru ca, in prezent, stim multe femei care vor si nu pot, din lipsa existentei unor moase”, a conchis directorul executiv Royal College of Midwives, Cathy Warwick.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.