Berea bauta cu moderatie face bine inimii, spun oamenii de stiinta greci, care au descoperit ca o cantitate de 400 de mililitri consumata zilnic are un efect benefic asupra vaselor de sange, informeaza dailymail.co.uk.

Acest efect benefic nu a fost descoperit insa la berea fara alcool.

Potrivit MEDIAFAX, cercetatorii greci de la Universitatea Harokopio din Atena, autorii acestui studiu, au descoperit ca circulatia sangelui este imbunatatita la cateva ore de la consumarea a doua treimi de halba de bere.

Aceasta descoperire sustine studii anterioare potrivit carora consumul moderat de bere mentine sanatatea inimii. Consumul zilnic al unei halbe de bere poate reduce riscul de infarct si atac cerebral cu 30%.

Cercetatorii greci au efectuat acest studiu pe 17 persoane nefumatoare, cu varste intre 25 si 35 de ani. Fiecare dintre voluntari a fost examinat din punct de vedere cardiovascular la o ora sau doua dupa consumarea unei cantitati de 400 de mililitri de bere - echivalentul a doua treimi de halba. Aceleasi persoane au fost testate dupa ce au baut aceeasi cantitate de bere fara alcool, precum si un pahar mic de vodca (50 de mililitri).

Cercetatorii au masurat usurinta cu care sangele circula prin artere si elasticitatea aortei.

Rezultatele studiului, prezentate in publicatia Nutrition, arata ca toate aceste bauturi au efecte benefice asupra circulatiei sangvine, dar berea este cea mai eficienta. Cercetatorii au mai spus ca beneficiile sunt datorate combinatiei de alcool si antioxidanti din bere.

Tipurile de bere inchise la culoare sunt mai bune pentru sistemul circulator decat cele blonde.

Desi alcoolul consumat in exces are efecte negative asupra sanatatii, consumul moderat de bere si vin protejeaza sistemul circulator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.