Recentele descoperiri stiintifice permit reconectarea unor segmente de maduva a spinarii care au fost sectionate si in cazul oamenilor, potrivit parerii neurocercetatorului Sergio Canavero.

Tehnica descrisa de Sergio Canavero este asemanatoare cu cea folosita de Robert White, care a transplantat cu succes in 1970 capul unei maimute rhesus pe corpul alteia.

In primul rand, ambii pacienti trebuie sa se afle in aceeasi sala de operatii. Apoi, capul care urmeaza sa fie transplantat trebuie racit pana la o temperatura de aproximativ 15 grade Celsius. In timpul procedurii, organismul donatorului trebuie sa fie de asemenea racit si un stop cardiac total sa fie indus. Miscand-se foarte repede, chirurgii trebuie sa indeparteze ambele capete in acelasi timp, apoi sa conecteze "capul bun" la sistemul circulator al trupului donatorului, scrie qz.com.

Dupa ce este facut acest pas, inima trupului donatorului poate fi pornita din nou, iar chirurgii pot reconecta si celelalte sistem vitale, inclusiv maduva spinarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.