Un strat pana acum necunoscut al ochiului uman a fost descoperit in interiorul corneei, expertii fiind de parere ca aceasta noutate in materie stiintifica ar putea rescrie manualele de oftalmologie.

Descoperit de cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, este vorba despre un strat cu o grosime de doar 0,001 milimetri care se afla in interiorul corneei, membrana transparenta care acopera ochiul.

Stratul lui Dua, denumit dupa profesorul Harminder Dua, care a facut descoperirea, ar putea ajuta chirurgii sa imbunatateasca in mod impresionant rezultatele interventiilor de grefa si transplant de cornee, scrie MEDIAFAX. De asemenea, potrivit expertilor, vor putea fi explicate multe afectiuni ale ochilor care pana acum aveau origini ambigue.

"Aceasta este o descoperire majora care inseamna ca va trebui ca manualele de oftalmologie sa fie practic rescrise", a spus profesorul Harminder Dua. Din perspectiva clinica, exista multe boli care afecteaza spatele corneei si pe care medici din intreaga lume incep deja sa le relationeze cu prezenta, absenta sau fisurarea acestui strat."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.