Un grup de cercetatori argumenteaza ca legile anti-droguri adoptate secolul trecut au dus la impiedicarea realizarii unor cercetari vitale asupra functionarii drogurilor si a metodelor terapeutice in care acestea ar putea fi utilizate.

Mai multe studii asupra acestor droguri au demonstrat existenta unor utilizari terapeutice importante.

Marijuana a fost folosita in scopuri medicinale pentru foarte mult timp, fiind utila in atenuarea durerilor si a spasmelor musculare in randul persoanelor ce sufera de SIDA si de scleroza multipla, spre exemplu. Ecstasy a dovedit ca ajuta la tratarea tulburarii de stres post-traumatic si reprezinta totodata un instrument prin care membrii unui cuplu isi pot imbunatati comunicarea in cadrul relatiei. LSD-ul a fost folosit pentru a trata dependenta de alcool, argumenteaza Nutt, potrivit livescience.

Restrictiile au fost proiectate pentru a proteja publicul de presupusele pericole ale drogurilor, insa aceste pericole sunt supraevaluate, fiind de multe ori mai putin severe decat cele ale alcoolului.

Legile nu au fost niciodata actualizate, in ciuda progresului stiintific si a dovezilor tot mai numeroase ce atesta ca aceste droguri sunt relativ sigure. Si nu pare sa exista vreo cale prin care comunitatea internationala sa initieze asemenea schimbari. Nu putem intelege creierul daca nu studiem drogurile”, afirma Nutt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.