Un grup de academicieni din Moscova au adunat inregistrari ale unui dialect rusesc unic, vorbit de cativa oameni in statul american Alaska.

Fenomenul lingvistic a avut loc acum 150 de ani cand vorbitorii de limba rusa au colonizat Alaska in secolul al XIX-lea si descendentii acestora au fost privati de contactul cu vorbitorii limbii ruse clasice, potrivit academicienilor.

"Nu stim de alte cazuri unde limba rusa sa existe ca limba nativa pentru atatia oameni, la o asemenea distanta, pentru un timp atat de mare", a afirmat Mira Bergelson, profesor de lingvistica la Universitatea din Moscova, scrie Ria Novosti.

Multe cuvinte din acest dialect au un sens care s-a schimbat de-a lungul timpului iar acest lucru ar putea induce in eroare rusii de astazi. Dialectul a integrat si cuvinte din alte limbi, inclusiv din limba engleza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.