Un chinez suferind de o boala mintala este inchis intr-o cusca de 11 ani de catre propria familie, dupa ce a ucis in bataie un adolescent, a anuntat luni un cotidian chinez, care a publicat o fotografie cu acesta, aflat in spatele gratiilor.

Wu Yuanhong, in varsta de 42 de ani, este aratat asezat pe paturi, cu picioarele legate de un lant greu si imbracat in lenjerie de corp.

Barbatul a fost diagnosticat cu schizofrenie la varsta de 15 ani, potrivit cotidianului Xinxi Ribao, care adauga ca acesta a lovit si ucis un baiat in varsta de 13 ani in 2001. In anul urmator, autoritatile din provincia Jiangxi (sud-est) l-au eliberat, neconsiderandu-l respnsabil pentru faptele sale, pe fondul bolii, scrie mediafax.

Bolnavul a fost atunci incatusat, insa pentru ca se plimba prin sat (Ruichang), unde ii "speria" pe locuitori, mama sa i-a construit o prima cusca din care a reusit sa evadeze.

Familia i-a construit apoi o structura mai solida. "Fiul meu este nebun si a ucis in bataie o persoana, mi-a fost greu sa il inchid cu propriile mele maini intr-o cusca, era ca si cum ai primi lovituri de cutit", isi aminteste mama sa, Wang Muxiang, citata de cotidian.

Numerosi bolnavi mintal nu primesc un tratament adecvat in China, din cauza absentei mijloacelor si personalului calificat, indeosebi in mediul rural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.