O specialista japoneza in oncologie a anuntat ca a inceput primul test clinic din lume cu ioni grei, pentru un tratament care foloseste radioterapia impotriva cancerului mamar si nu apeleaza la chirurgie.

Institutul national de stiinte radiologice a inceput acest test folosind "o radioterapie cu ioni grei", care emit un fascicul minuscul ce poate fi dirijat direct spre celulele maligne, a declarat miercuri Kumiko Karasawa, medic oncolog specializat in cancerul mamar.

Aceasta radioterapie cu ioni grei s-a dovedit eficienta in combaterea altor tipuri de cancer care nu s-au extins in organism, a adaugat ea.

Potrivit agentiei de presa nipone Kyodo, acest tratament a fost eficient in tratamentul administrat unor pacienti suferind de cancer pulmonar si cancer de prostata, insa el nu a fost niciodata testat pentru cancerul mamar, scrie MEDIAFAX.

Radioterapia clasica recurge la razele X si la razele gamma, care sunt puternice la suprafata corpului, dar a caror intensitate descreste atunci cand razele patrund in tesuturi. Radioterapia cu ioni grei mentine intensitatea razelor atunci cand acestea intra in tesuturi.

Testele sunt efectuate pe 20 de paciente in varsta de cel putin 60 de ani, care au tumori de talie redusa si care nu s-au extins in corp. Tratamentul dureaza o ora, timp de doar patru zile, mult mai putin decat radioterapia clasica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.