Aproximativ patru din zece femei - 37% - nu dezvaluie partenerilor lor sumele reale pe care le-au cheltuit pe haine sau pe incaltaminte, iar dintre acestea numai 9 procente declara ca se simt vinovate din aceasta cauza.

Potrivit aceluiasi sondaj, la care au participat 1.363 de adulti implicati in relatii, si barbatii au secrete cand vine vorba despre banii pe care i-au cheltuit, insa de data aceasta pentru gadget-uri.

"29% dintre barbati ascund adevarul cu privire la sumele pe care le dau pentru diferite gadget-uri, precum telefoanele mobile, tablete si jocuri video, comparativ cu doar 6 procente in cazul femeilor", dezvaluie rezultatele sondajului.

La polul opus, aproape de fiecare data, sotii spun partenerilor de viata adevarul cu privire la sumele pe care le-au cheltuit pentru hainele sau alte lucruri necesare pentru copii. Potrivit raportului, 29% dintre femei isi mint partenerii cu privire la cheltuieli si cand vine vorba despre copii.

Acelasi sondaj mai arata ca barbatii reduc sumele spuse partenerelor dupa o sesiune de cumparaturi, cu aproximativ 110 euro, in timp ce femeile scad cam 70 de euro din pretul real, scrie MEDIAFAX.

In ceea ce priveste modul in care partenerii incearca sa ascunda unii de altii pretul real al produselor, cea mai frecventa practica este aceea in care ei spun ca achizitia a fost facuta la pret redus sau in urma unei negocieri "la sange".

Pentru "a se pierde urma noii achizitii", multi distrug ambalajele, arunca chitantele si ascund noile obiecte pentru o perioada, pana gasesc momentul oportun pentru a le arata partenerilor.

Aceste practici afecteaza adesea viata de cuplu: sondajul arata ca unul din cinci respondenti au spus ca acest obicei al "cheltuitului in secret" le-a afectat relatia de cuplu, in unele cazuri ajungandu-se la despartire sau chiar la divort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.