Incredibil 2 Mai 2013 00:49
 Adolescentii astazi vor mai multe lucruri si sunt mai putin dispusi sa munceasca pentru ele, arata un nou studiu citat de livescience.com.

Rezultatele studiului au fost publicate Personality and Social Psychology Bulletin, si par sa demonstreze adevarul din spatele zicalelor "pe vremea mea"

"In comparatie cu generatiile trecute, absolventii de liceu sunt predispusi la dorinte scumpe dar nu vor sa accepte ca trebuie sa munceasca pentru ele", a declart autorul studiului, jean Twenge, care actieaza ca psiholog in San Diego..

"Compared to previous generations, recent high-school graduates are more likely to want lots of money and nice things, but less likely to say they're willing to work hard to earn them," said study author Jean Twenge, a psychologist at San Diego State University, in statement. "That type of 'fantasy gap' is consistent with other studies showing a generational increase in narcissism and entitlement."

Studiul a colectat date din 1976 pana in 2007 sub forma unei serii de sondaje unde 355.000 de liceeni au vorbit despre valoarea averii materiale si despre ambitia lor de a ajunge la un nivel de fiata satisfacator.48% dintre adolescentii din 1976-1978 au declarat ca este important sa ai multi bani, spre deosebire de 62% din adolescentii din perioada 2005-2007.

In aceeasi ordine de idei, 39% din tinerii contemporani au spus ca sunt nu dispusi sa munceasca din greu pentru a obtine avere, spre deosebire de 25% (adolescentii din 1976-1978).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.