Incredibil 2 Mai 2013 00:44
 ​Oase umane descoperite de oameni de stiinta anul trecut arata ca primii colonisti britanici din America de Nord au recurs la canibalism in timpul iernii dintre anii 1609-10, au demonstrat cercetatorii americani, potrivit BBC.

Oamenii de stiinta au gasit taieturi neobisnuite, foarte asemanatoare cu macelaritul carnii, pe oase gasite aruncate intr-o groapa.

Craniul si tibia vechi de 400 de ani, apartinand unei adolescente din James Fort, Virginia - prima parte a coloniei Jamestown - au fost excavate anul trecut. Dovezile indica dezmembrare si dezosare la acest trup, a precizat antropologul medico-legal Doug Owsley de la Muzeul National de Istorie Naturala Smithsonian din Washginton.

Cercetatorii de la Smithsonian cred ca tanara a devenit hrana pentru o comunitate care se straduia sa supravietuiasca iernii dure intre anii 1609-1610, cunoscuta de istorici ca "starving time" (vremea foametei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.