Strangerea pumnului drept, in mod repetat, stimuleaza memoria si poate sa ii ajute pe oameni sa retina mai usor anumite informatii, afirma cercetatorii americani.

Dupa aceea, atunci cand vine momentul reamintirii acelei informatii, pumnul stang este acela care trebuie strans.

Oamenii de stiinta cred ca aceste miscari activeaza acele regiuni cerebrale care joaca un rol cheie in procesele de inmagazinare si de reamintire a informatiilor.

Potrivit cercetatorilor americani, persoanele care nu au la indemana un pix si o foaie de hartie ar trebuie sa incerce aceste trucuri atunci cand incearca sa memoreze o lista de cumparaturi sau un numar de telefon.

In cadrul acestui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc si au fost rugati sa o stranga in pumn cat pot de tare, inainte de a incerca sa memoreze o lista cu 72 de cuvinte.

Ei au strans din nou acea minge dupa cateva minute, inainte de a incerca sa isi aminteasca acele cuvinte.

Un grup a folosit mana dreapta in ambele ocazii, iar celalalt grup a folosit mana stanga. Voluntarii din al treilea grup au strans mingea in mana dreapta inainte de a memora lista de cuvinte si apoi mana stanga cu putin timp inainte de a incerca sa isi reaminteasca cat mai multe din acele cuvinte. Persoanele din al patrulea grup au folosit mana stanga in prima etapa a testului si mana dreapta in a doua etapa. Voluntarii din al cincilea grup au tinut mingea in mana in ambele etape, dar fara sa o stranga, scrie MEDIAFAX.

Cei care au strans mingea mai intai in mana dreapta si apoi in mana stanga au fost aceia care si-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mana dreapta in ambele etape, iar cei care nu au strans mingea deloc au obtinut un scor mai bun decat persoanele care au folosit in prima etapa mana stanga.

Coordonatorul studiului, Ruth Propper, spune ca este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a vedea daca si alte tipuri de memorie pot fi stimulate prin astfel de trucuri si daca aceste rezultate uimitoare se aplica si in cazul stangacilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.