O echipa de cercetatori de la The University of British Columbia din Vancouver a stabilit ca analgezicul ajuta la atenuarea 'simptomului de groaza existentiala', o traire anxioasa care apare pe un fundal de incertitudine cu privire la sensul vietii si al mortii.

Cel mai utilizat antitermic la nivel mondial poate atenua deopotriva durerea fizica, resentimentele sau angoasa existentiala.

Indiferent de tipul durerii, analgezicul impiedica ajungerea in creier a semnalului care spune ca ceva nu este in regula in organism, afirma unul din autorii studiului Daniel Randles, potrivit publicaffairs.ubc.ca.

Studiul a inclus 120 de studenti din institutii superioare de invatamant, care au fost impartiti in doua grupe. Primul grup a primit comprimate de Tylenol (versiunea americana a Paracetamolului), iar celalalt - placebo. In urma administrarii de paracetamol, persoanele deveneau mai calme si mai moderate in evaluari si luau decizii echilibrate, potrivit oamenilor de stiinta,

"Suntem surprinsi de rezultatele studiului. S-a dovedit ca analgezicul utilizat in principal pentru a calma durerile de cap poate determina in unele cazuri chiar o amorteala emotionala", potrivit autorului studiului Daniel Randles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.